Közhasznú egyesület. Adószám: 18462391-1-06. Támogasson bennünket SZJA-ja 1%-ával. Köszönjük!

Hírek, események
2015.12.18 11:29

2015-ös híreink

2015-ös híreink

2015. nyár
Biokertünk
Ebben az évben is folytattuk biokertünk fejlesztését, növényvédelem és öntözéstechnika tekintetében.

 

2015. május
Tanári továbbképzés Bugacon
2015. május 1-én Bugacon biodiverzitás témakörben továbbképzést tartottunk pedagógusok részére. Mind óvodapedagógusok és tanárok részt vettek a programon, melynek keretében három napos program keretében elõadásokat hallgathattak meg a résztvevõk és gyakorlati foglalkozáson is tapasztalatot szerezhettek.
Projekt azonosító: PTKF/1253/2015
Biológiai sokféleség helyben és a nagyvilágban
Támogatta: Zöld Forrás Program, Földmûvelésügyi Minisztérium

 

2015. február
Interjú a Beretzk Péter Természetvédelmi Klub tagjaival a MóraNET-en. A téma: egyedi tájértékek Röszkén. Katt a képre a lejátszáshoz.

 

2015. február VERSENYFELHÍVÁS!!!

Kaán Károly XXIII. Országos Természet- és Környezetismereti Verseny

A verseny célja:
A különbözõ iskolatípusban tanuló 5-6. osztályos gyerekeknek lehetõséget biztosítani környezetük önálló megfigyelésére, a terepmunka gyakorlására, a kutatómódszerek önálló alkalmazására, kiselõadásban mondanivalójuk kifejtésére.

A verseny tartalma:
A 4-5-6. évfolyamon feldolgozott tananyaghoz kapcsolódik. Természetismereti, környezetismereti, biológiai, földrajzi, erdõkkel kapcsolatos alapismeretek, vizsgálatok, kibõvítve a lakóhelyi környezet élõvilágának bemutatásával. Az ott végzett megfigyelésekkel, a verseny keretében szervezett terepgyakorlat tapasztalataival, az Aggteleki Nemzeti Park és a Kiskunsági Nemzeti Park alapvetõ ismeretével.

A versennyel kapcsolatos minden információ az alábbi linkeken megtalálható (Összefoglaló, mely tartalmazza jelentkezési lapot, általános tudni valókat, speciálisan aktuális és a versenyhez szüksége hagyományos irodalomakat. pl. az év madara, fája, hala).

A versenyre mindenkit szeretettel várunk! További információ és jelenetkezés a kornyezetved@roszkenet.hu e-mail címen lehetséges.

Versenyfelhívás
Az év madara 1
 2

Az év hala

Az év fája 1
 2 3
Kaán Károly életrajza
Nevezési lap