Közhasznú egyesület. Adószám: 18462391-1-06. Támogasson bennünket SZJA-ja 1%-ával. Köszönjük!

Hírek, események

A mi sokszínű kertünk - játsz és nyerj!

A mi sokszínű kertünk - játsz és nyerj!

Csatlakozz és nyerj a Magyar Természetvédők Szövetsége A mi sokszínű kertünk kampányával. 

    Egy zsebkendőnyi kertdarab is elég, ha tenni akarunk magunkért és az élővilágért!

    Akár több hektáron gazdálkodunk, akár egy apró hobbykertet ápolunk, már nem hagyhatjuk figyelmen kívül a Föld segélykiáltásait. Az éghajlati válság és a biológiai sokféleség csökkenése a jövő generációinak életlehetőségeit veszélyezteti. Ez ellen tenni lehet. Rengeteg lehetőségünk van, hogy környezettudatos lépések sorával segítsük a biodiverzitás megőrzését. Néhány ötlet a sok közül: a telelő és búvóhelyek, rovarmenedékek, növénytársítások, természetes gyepek, a virágos ablakpárkányok, a komposztálás, a holt faanyagok meghagyása, a víz jelenléte a kertben, a kertközösségek kialakítása mind-mind segítik a biodiverzitás megőrzését környezetünkben.

    A Paprika Múzeum kertjében mi is azon dolgozunk, hogy biodiverzitás-barát kert részleteket mutathassunk be a múzeum látogatóinak és ezzel hozzájáruljunk, hogy minél többen valósítsanak meg környezettudatos, természetbarát lépéseket. A kert önállóan vagy vezetéssel, foglalkoztatók segítségével bejárható, felnőtt csoportok, iskolák vagy családok is látogathatják. A megvalósítás és a foglalkoztatók elkészítésében a szegedi CSEMETE segít nekünk. 

    A kampány során a látogatókat arra biztatjuk, hogy merítsenek ötleteket a  www.mtvsz.hu/amisokszinukertunk oldalán és a kertünkben szereplő biodiverzitás-barát ötletekből. Valósítsanak meg 1 vagy több elemet a környezetükben, fotózzák le és töltsék fel az MTVSZ oldalára. A nyertesek között kerti kisgépeket, könyvet, madárodúkat, tanulmányi kirándulásokat sorsol ki a szervező 3 millió forint értékben. Határidő: 2024. október 20.

    A projekt megvalósítását az Agrárminisztérium támogatja.